Beatrice Jansson

Konstnär verksam på Södermalm i Stockholm.

Jag har målat sedan jag var väldigt liten och gärna tillsammans med mina systrar. Vi hade alltid de finaste färgerna, penslarna och oändligt med papper hemma när vi var små. Genom måleriet berättade vi outtömliga historier om vår familj, andra fiktiva familjer och händelser från deras liv.

Efter gymnasiet utbildade jag mig till grafisk formgivare och jobbade under tjugotal år på olika reklambyråer med illustrationer, företagsprofiler och trycksaker.

Akvarellmåleriet har vuxit fram och blivit det medium som jag älskar att jobba med. Akvarellen är så uttrycksfull med sina transparenta, skira färger och olika egenskaper. Den ständiga utvecklingen lockar mig och känslan av att aldrig bli fullärd sporrar mig att fortsätta med akvarell.

2016-2019 gick jag en handledd konstutbildning hos ArtistLab för konstnären Peter Sköld. Peter har varit min mentor och har stöttat mig när jag ”kört i diket”. Han har även uppmuntrat mig när jag lyckats måla en känsla och en berättelse jag vill förmedla. Utbildningen har givit mig en grund och en ny dimension i att skapa konst och måleri på en helt ny nivå. Idag håller jag ett par egna utställningar per år i Sverige och medverkar i ett par nationella och internationella utställningar tillsammans med andra konstnärer.

Kurser i akvarellmåleri. Jag brinner för att dela med mig av det jag har lärt mig genom tusentals timmars övande i akvarellmåleri. Jag vill förmedla den kunskap jag fått genom utbildningar och av andra konstnärers lärdomar. Som bas använder jag min långa erfarenhet och utbildning i presentationsteknik och pedagogik för att kurserna ska bli inspirerande, enkla och tydliga att följa. Min övertygelse är att alla kan lära sig med rätt teknik, stöttning och inspiration.

Har du aldrig målat tidigare så rekommenderar jag dig att först gå min gratiskurs Allt för nybörjare och därefter måla ett motiv från motivkurserna Himmel och hav eller Björkar med två färger.

Du är hjärtligt välkommen att höra av dig om du har några frågor hur du kan gå vidare med ditt måleri, info@frujanssonskurser.se

Beatrice Jansson