get_header(); ?>

I lektion 3 målar vi motivet. Du lär dig hur du målar himmel med moln, hur du blandar färger och får olika valörer. Jag visar vilka penslar du kan behöva.

Ytterligare beskrivning – måla motivet
Nu målar vi. Vi kommer börja med himlen och de vita molnen för att sen måla de olika husfasaderna, fönster och tak. Vi målar skuggor för att lyfta fram ljuset. Träd med vackra vårblad i gröna kulörer och den grå kullerstensgatan.

I lektion 2 visar jag dig hur du kan skissa upp motivet utifrån perspektiv du lärde dig i lektion 1. Du lär dig också vart och hur du kan använda maskering.

Yttersta tvärgränd – skissa och maskera
Att skissa upp ett stadsmotiv med hus som är i olika vinklar kan vara svårt. Med hjälp av vanish-point och tekniker att få taken i rätt persepktiv gör att det blir lättare att måla din akvarell. Du får också lära dig hur du kan använda maskering för att få fram ljusa våriga blad i träden.

I lektion 1 visar jag dig vart du placerar motivets vanish-point för att få perspektiv på husfasaderna och taken.

Yttersta Tvärgränd – Perspektiv
Motivet är från en gränd på Södermalm i Stockholm.
Att få rätt vinklar på husen och taken när de försvinner bort i horistonen kan vara svårt om man inte har tekniken. Här visar jag dig några knep för att du ska få rätt perspektiv och skapa djup i din målning.

test

I denna lektion visar jag dig olika tekniker hur du gör för att få ett djup i din målning genom att måla med olika toner, skuggor och med en av mina favoritpenslar.

Hav och öar

Havet får vackra vattenspeglingar med en speciell pensel och öarna målar vi med olika färgtoner för att få de att kännas på olika avstånd.

I lektion 1 visar jag dig vart du placerar horisonten, hur du gör för att få en färgskiftande himmel och jag visar dig hur du kan få fram moln med olika tekniker.

Horisont, himmel och moln

Att få horisonten på rätt ställe och rak kan vara helt avgörande om målningen blir bra eller inte. Himlen skiftar i blått, gult och orange, här gäller det att ha rätta tekniken så inte färgerna blandas så vi får gröna himlar.

I lektion 4 lägger vi till trädens skuggor på marken.

Skuggor behöver målas med en tunn valör för att få den rätta känslan och finast blir det om man får till det i första penseldraget.

I lektion 3 målar vi björkstammarna och de skira grenarna samt gräset i förgrunden.

Att måla de vackra, skira grenarna behöver du en speciell pensel och teknik. Det krävs en del övning och några trick för att få rätt känsla i grenarnas form. Björkarna måste få en känsla av att de är runda och på olika distans.

I lektion 2 målar vi trädstammar i bakgrunden och får in ljuset i marken.

Att måla marken så ljuset kommer in från bakgrunden skapar djup i din målning. För att få känsla av att det som är längre fram, närmare oss, målar vi med en speciell pensel som är min favorit.